Blog

Presentada la Oficina del Voluntariado Corporativo de Barcelona

L’Oficina del Voluntariat Corporatiu de Barcelona ha estat presentada oficialment en el marc de la 5a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya. Aquest nou projecte endegat per Ingenieria Social SAL i l’Associació + Responsables, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, neix amb l’objectiu d’afavorir la posada en marxa de projectes comuns que situïn Barcelona com a model de Voluntariat Corporatiu.

Es tracta d’un nou espai de relació entre l’empresa i el tercer sector, que arrenca coincidint amb la capitalitat europea del voluntariat 2014 que enguany correspon a Barcelona.

La presentació oficial de l’Oficina del Voluntariat Corporatiu de Barcelona ha estat una de les activitats programades en la segona jornada de la 5a Setmana RSC i ha comptat amb la presència del Comissionat de Participació de l’Ajuntament de Barcelona, Carles Agustí; del Director General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, Ramon Terrassa i de la Directora d’Ingenieria Social, Elena López.

presentacio Oficina-pek

La Directora de l’Oficina del Voluntariat Corporatiu de Barcelona, Marta Cals, ha estat l’encarregada d’explicar al Palau de Lloctinent (antiga seu de l’Arxiu de la Corona d’Aragó) aquest nou projecte que vol acompanyar i fomentar el voluntariat corporatiu dins  l’empresa per tal de donar resposta a les demandes de les entitats.

Què és el Voluntariat Corporatiu? I què proposa l’Oficina del Voluntariat?

Per voluntariat corporatiu s’entén el conjunt d’activitats promogudes i suportades per una empresa que tenen com a finalitat la implicació i participació lliure dels seus treballadors i treballadores mitjançant la dedicació del seu temps, capacitats i talent a causes, projectes i organitzacions sense ànim de lucre.

Doncs bé, l’Oficina del Voluntariat Corporatiu de Barcelona es planteja el repte d’esdevenir el nexe d’unió entre les empreses que desitgen treballar i créixer en les seves activitats de voluntariat i les nombroses entitats de la nostra ciutat que treballen per incrementar la seva capacitat d’actuació.

Per fer-ho, l’Oficina, en horari de 10 a 14h., posa a l’abast de les empreses una sèrie de serveis que inclouen l’assessorament per la posada en marxa d’accions de voluntariat corporatiu, formació prèvia dels futurs voluntaris, medició de l’impacte del programa i visibilització de les bones pràctiques.

Share