Blog

Taller d’RSE a la planta de Qualitat Pascual a Gurb

L’equip d’Ingenieria Social va visitar la passada setmana la planta de fabricació que Qualitat Pascual té a Gurb, Osona, per impartir un taller d’RSE, Integració laboral i creació de valor compartit.

Amb l’objectiu de posar en valor la responsabilitat social en la cadena de valor de Qualitat Pascual, el Programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa” ha organitzat aquesta jornada amb el suport també del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

Laia-Pascual-peke

Laia Fayet, Responsable de Projectes d’Ingeniería Social, ha impartit aquest taller en el que han estat representants de 20 grups d’interès locals del grup alimentari: proveïdors, clients, ramaders, entitats socials i administracions públiques.

Sota el títol ‘Ser més responsable és rendible’, el taller ha mostrat de forma molt clara i gràfica, i amb exemples pràctics, què significa que les nostres empreses i negocis siguin socialment responsables i quins beneficis i avantatges competitives comporta.

Durant la jornada es van exposar experiencies de valor compartit en les àrees econòmiques i de gestió de clients i proveïdors, així com també en la vessant social de la integració social i mediambiental. Miquel Ferrer, Gerent de l’empresa MF Tècnima, va compartir les bones pràctiques ambientals de la seva companyia en els processos productius de la llet, mentre que que Marta Pané, RRPP de la ramaderia Can Gel, va explicar el seu projecte “Viu Can Gel!”.

sala-peke

El Director de Responsabilitat Corporativa de Pascual, Francisco Hevia, valorava molt positivament el taller: “Aquesta experiència pilot a Gurb ha resultat molt enriquidora per aprofundir en el diàleg amb els nostres grups d’interès i mostrar-nos el camí de la creació de valor en tota la companyia”.

Aquest tipus de tallers d’RSC i inserció laboral, com és el cas de ‘Ser més Responsable és Rendible’, els imparteix Ingeniería Social en col·laboració amb el Programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa” en tot el territori espanyol. I l’objecitu d’aquestes sessions pràctiques que duren entre 2 i 3 hores es promoure la Responsabilitat Social Empresarial en les empreses del teixit productiu català i espanyo i promocionar la importància i valor afegit del retorn productiu en el territori mitjançant la integració de persones en risc d’exclusió.

Share