Taller d’RSE i Inserció laboral a l’espai CentroCaixa de Madrid

Taller d’RSE i Inserció laboral a l’espai CentroCaixa de Madrid

L’espai CentroCaixa de la ciutat de Madrid acollia a principis d’aquest mes de juliol el Taller de formació en RSE i Inserció Laboral que portava per títol: “Ser més responsable és rendible. Multiplicant beneficis per a l’empresa i el territori “.

Aquesta jornada formativa, impartida per Ingeniería Social, SAL, forma part del Programa Incorpora de la Obra Social “la Caixa” que es marca com a objectiu posar en valor els beneficis i avantatges de la incorporació de la responsabilitat social i la inserció laboral en la gestió empresarial.

En aquesta ocasió el Taller es va dirigir a empreses del sector assistencial i sociosanitari, ja que es va valorar de manera positiva el potencial d’aquestes organitzacions per a la contractació directa i la possibilitat de la realització de pràctiques formatives a persones pertanyents als col·lectius en situació de vulnerabilitat amb què treballen les entitats Incorpora del territori.

Madrid

El Taller va comptar amb la inestimable col·laboració de AMADE (Associació madrilenya d’atenció a la dependència), que va convidar a les seves empreses i organitzacions associades a participar en aquesta formació que persegueix la sensibilització del teixit empresarial.

La inauguració de la jornada va ser a càrrec del Sr. Javier Verdasco, Gestor Territorial de l’Obra Social “la Caixa” i de la Sra. Mar Barón, Directora del espai CentreCaixa. Van participar també en l’acte inaugural la Sra. Pilar Ramos, Directora de AMADE i la Sra. Beatriz Torres, coordinadora del Programa Incorpora a la comunitat de Madrid.

Entre les empreses assistents figuraven la Fundació Summa HUMANITATE, Grup Medinaceli, Avança Sociosanitari Spain, Centre de DIA Trebol, Asispa i Gejuval, entre d’altres.

L’exposició del cas pràctic correspondre a Redes Sociedad Cooperativa, que col·labora des de fa anys amb el Programa Incorpora oferint pràctiques formatives del sector sociosanitari i realitzant diferents contractacions. En el cas pràctic es va exposar l’experiència en una de les contractacions realitzades per edes Sociedad Cooperativa, que va finalitzar com a resultat del procés formatiu on va participar l’entitat AD Molins dins de l’itinerari per a la inserció sociolaboral que es va dissenyar per a aquest professional.

Així mateix, també van estar presents al Taller algunes de les entitats Incorpora del Territori, podent respondre al final de la jornada a alguns dubtes dels assistents sobre el Programa Incorpora i podent fomentar el networking amb les empreses que van assistir al Taller.

Share