4 idees per a reduir el tabaquisme a l’empresa

La gestió tradicional de les organitzacions de l’àmbit de la Seguretat i la Salut de les persones treballadores, que se centrava a assegurar una correcta prevenció dels riscos laborals vinculats als seus llocs de feina, es troba totalment desfasada.

Fomentar hábitos de vida saludables

Actualment, les organitzacions socialment responsables van molt més enllà de la gestió dels riscos laborals. Gestionen l’àmbit de les persones impulsant accions dirigides a assegurar el seu benestar, per exemple: oferint millores a la conciliació de la vida laboral, personal i familiar, impulsant la seva formació i capacitació professional, i també fomentant hàbits de vida saludable, com ara:

  • Foment d’una alimentació saludable.
  • Promoció de pràctiques esportives
  • Foment de la salut física i psicològica de les persones treballadores
  • Abandonament d’hàbits nocius per la salut (com per exemple el tabaquisme).

Reduir el tabaquisme a les organitzacions

En aquest sentit, el 31 de maig se celebra el “Dia Mundial sense tabac”. El tabaquisme és assenyalat com una epidèmia, segons l’OMS, i és aquesta mateixa entitat internacional la que anima a les organitzacions i a la ciutadania, a què celebrin aquest Dia Mundial, mitjançant l’organització d’iniciatives dirigides sensibilitzar o a pal·liar els efectes d’aquest hàbit tan nociu per a la salut de les persones.

Si ets una empresa i vols fomentar una organització lliure de fum, et proposem les següents bones pràctiques:

  • Ets una organització “lliure de fum”? Si és així, t’animem a que ho reivindiquis a través dels teus canals de comunicació interns i externs.
  • Organitza una acció social en favor d’alguna ONG que tingui com a objectiu ajudar a les persones que lluiten contra els efectes nocius del tabaquisme.
  • Realitzar tallers de sensibilització amb la finalitat d’animar a les persones fumadores de la teva plantilla a què abandonin el consum de tabac.
  • Incloure en els beneficis socials que s’ofereixen a les persones treballadores, ajudes econòmiques per a aquelles que decideixin deixar el tabac.

Desenvolupar plans de salut laboral

Per aconseguir el benestar de les persones treballadores és important realitzar una feina activa des de les organitzacions que permeti la conciliació dels temps de vida i fomenti la salut física i mental.

Per aquest motiu, l’equip d’Ingenieria Social acompanyem les organitzacions per a desenvolupar els seus  plans d’acció que incorporin la salut a l’empresa que ajudin a fomentar la captació i retenció de talent. Si a la vostra organització també voleu desenvolupar plans responsables amb les vostres persones treballadores, no dubteu en contactar-nos! 🙂

 

Share