No et quedis fora de la cadena socialment responsable!

No et quedis fora de la cadena socialment responsable!

Fa tot just uns dies que es va complir el primer aniversari de la tragèdia que es va emportar a 1184 treballadors a Bangladesh després d’ensorrar-se l’edifici de fabriques en què treballaven. Aquest terrible accident va destapar les escasses o nul·les condicions de seguretat que suporten centenars de milers de treballadors al país asiàtic.

I la pregunta que ens fem tots és: quina responsabilitat tenen en aquestes condicions de treball les grans companyies tèxtils que traslladen la seva producció a aquests països? Doncs bé , hem de coincidir que cada vegada més , la seva implicació en la millora de les condicions laborals ha de ser major i ha de seguir una sèrie de paràmetres que ja vénen marcats per les normatives occidentals i una ciutadania cada vegada més conscient i responsable .

Després de l’ enfonsament d’aquest autèntic eixam de tallers tèxtils que s’amuntegaven en un edifici en pèssimes condicions , les nombroses empreses occidentals sensibilitzades per aquest fet han pres accions per assegurar que el seu impacte sigui positiu i assegurar entorns de treball saludables i segurs.

programa1

Les companyies tèxtils conscients de la seva responsabilitat en la cadena de producció de tots els seus productes , han començat a realitzar auditories per assegurar, a més de la qualitat, les bones condicions laborals , socials i mediambientals de l‘activitat que realitzen tots els seus proveïdors , internacionals i locals.

Així mateix , les mesures de seguretat en els centres de treball no han de ser únicament responsabilitat dels propietaris del negoci , sinó també de les grans marques que contracten els seus serveis.

Per això, la responsabilitat social corporativa ha d’anar més enllà de les quatre parets de la teva pròpia companyia , sobretot en el cas de treballar amb nombrosos proveïdors. Controlar i supervisar les condicions laborals de les empreses proveïdores és tan o més important que les de la teva pròpia empresa.

programa2

Aquest és un dels missatges que de ben segur es llançaran aquest proper mes de juliol a la Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya , que enguany compleix la seva 5 ª edició , i que organitzada per Ingeniería Social SAL i l‘Associació + Responsables , tornarà a comptar amb el suport de la Generalitat de Catalunya , la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

En el marc d’aquesta iniciativa i prestant atenció especial al sector tèxtil , ja que és especialment sensible als requeriments de RSC , l’equip d’Enginyeria Social ha dissenyat un projecte específic que té com a objectiu capacitar i dotar les empreses tèxtils d’eines per assegurar que compleixen els requisits ètics , socials i ambientals , establerts pels seus clients i, així mateix , garantir el compliment d’aquests mateixos criteris per part dels seus proveïdors . Us recordem que gran part d’aquest Programa d’acompanyament pot ser bonificat per la Fundació Tripartita, que també us podem gestionar des de Ingeniería Social, SAL.

No et quedis fora de la cadena de producció socialment responsable sense poder donar resposta als nous requeriments dels teus clients !!

Share