emergencia-climática-ingenieria-social

Les empreses han de lluitar contra l’emergència climàtica

Les paraules importen i el canvi de relat entre “canvi climàtic” i “emergència climàtica” no és fruit de l’atzar. L’ús de la paraula “emergència” suposa que la situació és excepcional i contra la qual s’ha d’actuar de manera immediata i amb el mitjans necessaris per tal de poder mitigar el seu impacte.

“No podem resoldre el canvi climàtic sense tractar-lo com una emergència”, va dir l’activista sueca Greta Thundberg davant del Parlament Britànic.

El passat mes de desembre se celebrava a Madrid l’última COP climàtica (COP25), es va parlar molt d’emergència climàtica, però l’esdeveniment va aconseguir uns resultats “dèbils” i “amb pocs avenços” quant a la reducció de les emissions de gasos efecte hivernacle, segons Nacions Unides i d’altres grans entitats referents.

Les empreses són unes de les principals emissores de GEH, de fet, segons el The Guardian, un informe revela que hi ha 20 empreses darrere del 50% de les emissions de GEH dels últims 50 anys. Però, sense ànim de buscar culpables i, tot i el pobre resultat de la COP25, durant l’esdeveniment van haver-hi empreses líders en gestió socialment responsable que es van posicionar com a entitats exemplars en la lluita de l’emergència climàtica.  Més de 500 empreses BCorp es van comprometre a assolir nivells d’emissions zero al 2030, donant exemple i demostrant que, si es treballa la Responsabilitat Social Corporativa des de l’excel·lència, les empreses seran part de la solució en la lluita contra l’emergència climàtica.

 

Share