L’ICO ja té la seva Etiqueta Responsable

L’ICO ja té la seva Etiqueta Responsable

L’Institut Català d’Oncologia ha fet un pas més en la seva decidida aposta per la promoció de la responsabilitat social corporativa i des del passat mes de gener ja disposa del distintiu Etiqueta Responsable per les seves bones pràctiques en RSC.

L’Etiqueta Responsable és un distintiu gratuït, promogut per l’Associació + Responsables, i que es marca com a objectiu ajudar a posar en valor les empreses i organitzacions que aposten per la gestió social i ambientalment responsable.

I aquest és el cas de l’Institut Català d’Oncologia, que des fa ja alguns anys ha integrat l’RSC en el seu model de gestió, orientat a promoure la participació, el compromís, la transparència, la responsabilitat, l’equitat, l’eficàcia i l’eficiència, sempre amb l’objectiu de preservar la sostenibilitat i posar al centre de la institució al pacient.

L’any 2012 l’ICO va elaborar i començar a implantar el Pla de Responsabilitat Social Corporativa per als anys 2013-2015. El Pla comprèn 7 àmbits d’actuació: gestió empresarial ètica i responsable, transparència i bon govern, comportament amb els pacients, els empleats, els proveïdors i el medi ambient i contribució a la comunitat.

distintivo ICO-MED

De fet, una de les línies estratègiques de l’ICO és la integració de l’RSC en la gestió de la institució, reforçant el compromís amb les persones, el medi ambient i la societat. I entre d’altres iniciatives promou la implicació de la comunitat en la realització d’accions de suport i acompanyament a pacients i familiars, que complementen els serveis assistencials, mitjançant el Programa Conviure amb el càncer. Aquest Programa té per objectiu l’establiment de sinergies i convenis de col·laboració amb empreses, institucions i entitats per promoure accions que ajuden a millorar la qualitat de vida dels pacients i familiars i acompanyar-los durant tot el procés de la malaltia.

Per accedir al distintiu Etiqueta Responsable, només cal que les empreses i organitzacions reflecteixin els seus  10+1 compromisos en els àmbits econòmic, social i ambiental i els objectius de futur per continuar avançant vers la Responsabilitat Social. Això és el que han fet l’ICO i d’altres moltes empreses, entitats i associacions, que poden lluir l’Etiqueta Responsable als seus serveis i/o productes. 

Tant l’ICO com la resta d’entitats i organitzacions que disposen de l’Etiqueta Responsable participaran a la 5ª Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya que té programat per el proper 11 de juliol la seva jornada de portes obertes. En el següent enllaç pots consultar el llistat complet de les empreses que ja poden lluir el seu distintitu d’Etiqueta Responsable. 

Share