112 Bones pràctiques dels Ajuntaments de Catalunya per afrontar el COVID-19

La crisi sanitària, econòmica i social provocada per la pandèmia internacional causada per la COVID-19 ha impactat profundament a l’activitat normal de les organitzacions. Evidentment, també ho ha fet a l’activitat de les institucions públiques i, més concretament, a l’activitat dels Ajuntaments.

Aquests ens públics locals han vist com, amb el decret de l’estat d’alarma publicat pel Govern Espanyol, es reduïen algunes de les seves competències. No obstant això, han hagut de continuar funcionant i donant resposta als serveis públics i competències que encara mantenen.

De la mateixa manera que les entitats privades, els Ajuntaments han hagut de “reinventar-se” i adaptar-se als nou requeriments legals establerts pel decret d’estat d’alarma, així com, donar resposta a les noves necessitats econòmiques i socials també derivades de l’impacte de les mesures de confinament contemplades al mencionat estat d’alarma.

En aquest sentit, els Ajuntaments han dut a terme una gran varietat de bones pràctiques i iniciatives relacionades amb la seva Responsabilitat Social, que des d’Ingeniería Social creiem que es necessari posar en valor.

Per aquest motiu, hem elaborat aquest repositori que compta amb un resum d’algunes de les iniciatives socialment responsables més interessants que han portat a terme alguns dels Ajuntaments dels pobles i ciutats de Catalunya:

Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Tarragona

Ajuntament de Girona

Ajuntament de Lleida

Ajuntament de l’Hospitalet del Llobregat

Ajuntament del Prat de Llobregat

Ajuntament de Badalona

Ajuntament de Castelldefels

Ajuntament de Figueres

Ajuntament d’Igualada

Ajuntament de Bigues i Riells

Ajuntament de Reus

Ajuntament de Valls

Ajuntament de Tàrrega

Ajuntament de Sabadell

Ajuntament de Sant Joan Despí

Ajuntament Arenys de Mar

Ajuntament de Masquefa

Ajuntament de Viladecans

Ajuntament de Calella

Ajuntament de Pineda de Mar

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Ajuntament de Mataró

UN MOMENT CLAU PER A INTEGRAR L’RSC

L’equip d’Ingeniería Social, amb una experiència de més de 12 anys treballant per al desenvolupament sostenible, ens oferim per acompanyar les organizaciones públiques a incorporar criteris socials i mediambientals en les seves polítiques y així, entre tots, aprofitar per a fer d’aquest moment històric una oportunitat real per a construir un nou món més just, igualitari i sostenible. Podeu consultar tots els nostres serveis per a l’Administració Pública aquí.

Share