Blog

Éxito de participación y asistencia en la 5ª Semana de la RSC

La celebració de la 5a edició de la Setmana de la Responsabilitat Social  Catalunya, organitzada per Ingeniería Social, SAL i l’Associació + Responsables, ha demostrat un cop més que l’aposta per l’RSC és més necessària i rendible que mai, sobretot en temps de crisi. La diferenciació en un mercat globalitzat, l’ús eficient dels recursos, la gestió del canvi i el control de la cadena d’aprovisionament són alguns dels principals beneficis que aporta l’RSC quan s’introdueix de forma transversal en la gestió de les organitzacions.

Novament la participació activa de la ciutadania i de tots els agents que intervenen en l’RSC (grans empreses i pimes, entitats, institucions, associacions i ens locals) i amb el suport incondicional de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació “la Caixa”, així com dels nombrosos col·laboradors, han fet realitat que per cinquè any consecutiu la Responsabilitat Social hagi acaparat el protagonisme durant sis intenses jornades de promoció i conscienciació envers l’RSC.

La valoració d’aquesta cinquena edició de la Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya ha estat molt positiva tant per l’èxit de públic, que ha donat resposta a aquesta iniciativa amb més d’un miler d’assistents, com per l’assoliment un any més del nostre objectiu, que no és altre que promocionar i destacar la importància que té introduir la Responsabilitat Social en la gestió de les empreses, entitats i administracions públiques.

aforo

El ressò mediàtic de l’esdeveniment també ha estat molt positiu, tant pel que fa a la seva aparició en diferents i nombrosos mitjans de comunicació, com per la inesperada i massiva presència a les xarxes socials. De fet, en la jornada inaugural el hashtag #SetmanaRSE va arribar a ser tendència de Twitter a la ciutat de Barcelona.

Sis dies d’intensa activitat en RSC

La primera jornada de la 5a Setmana, dilluns 7 de juliol, va aplegar a més de 400 persones, 80 empreses i entitats i les principals institucions del país. La Sala Moragas del Born Centre Cultural quedar petita pel seguit d’activitats programades per aquest primer dia: acte inaugural, lliurament de l’Etiqueta Responsable a les empreses i entitats responsables, i conferències SOC-ECO-AMB on diferents empreses van compartir casos pràctics en relació als tres pilars de l’RSC: l’àmbit econòmic, social i mediambiental. Per finalitzar es va celebrar la ja tradicional Fira dinàmica RSC per a fomentar el networking i compartir experiències i recursos entorn l’RSC.

lliurament

Dimarts 8 de juliol l’activitat es va traslladar al Palau de Lloctinent, Arxiu de la Corona d’Aragó, on es va fer la presentació oficial de l’Oficina del Voluntariat Corporatiu de Barcelona, un nou espai de relació entre empresa i tercer sector que neix amb l’objectiu de generar escenaris de cooperació que aportin valor a la societat, a l’empresa i al treballador. A continuació, el programa d’aquesta segona jornada va incloure un interessant Diàleg sobre Conciliació de la vida personal i laboral: cost o inversió? on diferents representants d’empreses de la Xarxa Nust i la Xarxa d’Economia Social de Barcelona van explicar les seves experiències des de la visió de l’empresa i el treballador/a. Per tancar la jornada, un Taller sobre RSC i inserció laboral impartit per Ingeniería Social i emmarcat dins el Programa Incorpora de la Fundació ‘la Caixa’.

Les activitats de la 5a  Setmana van continuar dimecres 9 de juliol amb la jornada dedicada al voluntariat, on es va poder participar en les activitats organitzades per diferents entitats socials i ambientals del territori. Dijous 10 de juliol va ser un dia dedicat íntegrament a la responsabilitat medi ambiental. La seu de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC) va acollir el taller formatiu Com incorporar el canvi climàtic en una estratègia global d’RSC, impartit per Ingenieria Social, a més d’una interessant exposició d’Iñaki Gili, Responsable de Mitigació de l’OCCC, sobre l’avantprojecte de la Llei Catalana de Canvi Climàtic.

fira

Divendres 11 de juliol va arribar l’esperada Jornada de Portes Obertes, on més de 30 pimes, grans empreses, entitats i administracions públiques van obrir les seves portes com a exercici de transparència i amb la finalitat de compartir les actuacions que estan duent a terme per introduir la Responsabilitat Social en el seu model de gestió. Les activitats de divendres van finalitzar amb la projecció del documental ‘The economics of happiness’ i un posterior debat a l’Espai Francesca Bonnemaison on es van lliurar 100 monedes “social coin” als assistents per iniciar una cadena de favors promoguda des d’aquesta edició de la Setmana RSC.

La 5a Setmana de la Responsabilitat Social va posar el seu punt i final dissabte 12 de juliol amb els tallers per famílies, grans i petits que un cop més van ser un èxit a la Fàbrica del Sol de Barcelona.

Share